BAMBOOOZ PELENE = ZDRAVA I SREĆNA BEBA!

Poslednjih decenija jednokratne pelene su preovladale tržištem i našim domovima. Na prvi pogled deluje i lakše i ekonomičnije upotreba ovakvih pelena u mesto onih koje se peru. A zapravo kada se malo bolje razmisli, pelene koje može nakon pranja iznova koristiti su daleko zdravije za naše bebe, a kada se cela računica stavi na papir, one su i mnogo ekonomičnije od jednokratnih.

Odlučila sam da počnem sa korišćenjem ovakvih pelena, da bih videla kako će sve to izgledati. Pronašla sam Bamboooz pelene, počeli smo sa korišćenjem… I oduševljena sam! Ove pelene zaista imaju sve ono što je potrebno i upotrebom njih pružamo bebi vrhunsku negu.

Bamboooz pelene mogu se koristiti od bebinog rođenja pa do kraja pelenskog perioda. U potpunosti su napravljene od bambusovih vlakana, izuzetno su mekane i nežne na dodir, što savršeno odgovara za podjednako nežnu bebinu kožu. Univerzalne su veličine, odgovaraju bebama od 3,5kg do 15kg. Sa prednje strane imaju drikere pomožu kojih se može podešavati širina i dubina pelene, sve to kako bi u potpunosti odgovarala bebi.

Veliki problemi sa kojima se susreću majke koje koriste jednokratne pelene jesu osipi u pelenskoj regiji. Oni mogu biti od svega nekoliko crvenih tačkica do potpune upale kože na tom delu bebinog tela. Kada se ojede, beba je vrlo nervozna, oseća svrab i peckanje. Ove osipe izazivaju hemijski sastojci koji se nalaze u skoro svim jednokratnim pelenama. Bamboooz pelene ne izazivaju osipe niti alergije. Napravljene su 100% od prirodnih sastojaka i samim tim u njima nema ničega što bi iziritiralo bebinu osetljivu kožu.

Jedna od najbitnijih stavki pri odabiru pelene je moć upijanja pelene. Zato svaka Bamboooz pelena ima u sebi dodatni uložak koji povećava moć upijanja. A radi dodatne sigurnosti, noću se mogu preko pelene staviti i Bamboooz zaštitne gaćice ili u pelenu se može dodati jedan široki uložak. Na taj način, čak i ako se ne presvlačite noću (kao što se mi ne presvlačimo), obezbedićete da tokom cele noći sve ostane u peleni.

Starinsko prepovijanje je bilo vrlo komplikovano i deluje haotično: jedna četvrtasta pelena, jedna trouglasta, dve četvrtaste, jedna trouglasta… Sa Bamboooz pelenama nije ništa komplikovano, jer su istog oblika kao i jednokratne pelene, što presvlačenje čini brzim i jednostavnim.

Kada je finansijski momenat u pitanju, i tu su se ove pelene dokazale kao najbolja opcija. Ako se odlučite na korišćenje samo Bamboooz pelena, to podrazumeva malo veću investiciju na samom početku. Ali, ta investicija koju napravite je za ceo bebin period u pelenama. Na sajtu Bamboooz možete pronaći Standardni paket koji sadrži sve što vam je potrebno. A njegova cena jednaka je cifri koja se, kada se koriste jednokratne pelene, potroši za svega pet – šest meseci. Dakle, koripćenje Bamboooz pelena je oko 4 puta jeftinije nego korišćenje jednokratnih. To je prilično velika ušteda, zar ne?

Bamboooz pelene su perive u mašini na temperaturi od 40 do 60 stepeni, bez upotreba omekšivača i izbeljivača, sa dva ispiranja. Ne peglaju se. Samim tim, njihovo održavanje ne predstavlja veliku obavezu, niti je potrebno posebno ih tretirati.
Vlažne maramice su nešto što niko, ali baš niko ne preporučuje za primenu kod beba. Većina njih sadrži alkohol, a on je vrlo štetan za bebu, jer isušuje njenu kožu, izaziva stvaranje plikova i pucanja kože. Zato sam bila presrećna kada sam videla Bambooz višenamenske maramice. I one su u potpunosi od prirodnih sastojaka – 100% vlakna bambusa. Mogu se koristiti kako za brisanje bebine guze, tako i za brisanje bebinog lica kada bljucka ili se dok jede kašice umaže (a mi smo sada u toj fazi). Nežne su i ne iritiraju bebinu kožu. Bebino lice zahteva posebnu negu i primenu samo najnežnijih stvari, tako da su ove maramice sjajne za to.

Otkrili smo Bambooz svet i presrećni smo zbog toga. Korišćenjem ovih proizvoda znam da sam svojoj bebi pružila najbolju moguću negu i to me čini prezadovoljnom. Pogotovu što vidim da i njoj odgovaraju: stalno je vesela i nasmejana, nesmetano se mrda, vrti, okreće, nema nikakvog crvenila ili osipa, a sve to su znaci da su Bamboooz pelene zaista sjajne i zaista bi svima vama preporučila da ih probate. Jer to je investicija koja će i vama i vašim bebama period u pelenama učiniti lepšim, nežnijim, bezbolnijim, zdravijim i srećnijim!

AUTOR: Tamara Perović – blog TAMAMA

NOV PROIZVOD! NAVLAKA ZA SVE TIPOVE AUTO SEDIŠTA!

NOVA BAMBOOOZ univerzalna navlaka za dečije auto sedište je spremna za svaki vaš put!

Performanse specijalnog materijala  su vazdušna propustljivost,  mogućnost prilagođavanja pokretima deteta i izrazita mekoća i udobnost.

Veličina navlake odgovara grupi auto sedišta   od 0+ ( 0-13kg), 0+1 (0-18kg) i 2-3 (15-36kg).

Dostupna je za poručivanje putem naše internet prodavnice i u AKSA robnim kućama.

Bamboooz jastučnice na jednoj od najlepših planina

U okviru visokokvalitetne zdravstvene turističke ustanove Čigota na Zlatiboru, dostupan je asortiman naših Bamboooz proizvoda. Okruženi šumom jela i borova, uživajte u dugim šetnjama, napunite pluća svežim vazduhom. Vaš san biće kvalitetniji, a za zdravlje vaše kože zadužene su Bamboooz jastučnice. Bamboooz proizvode možete naći u specijalnizovanoj ČIGOTA prodavnici, na Zlatiboru.

Najnoviji proizvod! Bamboooz Turban za kosu od bambus vlakna.

Bamboooz turban vam omogućava sušenje kose lakše, brže i prirodnije.

Bamboooz navlake za dečija auto sedišta

Bambus vlakno  je u direktnom dodiru sa kožom deteta. Prijatna je za dete i štiti sedište od prljanja.

Novo! Bamboooz pelena sa tufnama

Bamboooz pelene su zdrav izbor za vašu bebu, čuvaju okolinu i ekonomične su za kućni budžet.

Jastučnice i posteljina za celu porodicu

Spavajte na najnežnijem bambus vlaknu koje vam pruža maksimalnu udobnost i komfor.